Földhöz ragadt angyal

2010.05.11. 12:48

 Most, hogy kicsit jobban elmerültem az "angyali" témában, azt vettem észre, hogy az eddigi jelentkezők, illetve a korábbi kiválasztottak is általában testileg és/vagy szellemileg sérült embereken segíte(né)nek. Természetesen maximálisan egyetértek azzal, hogy ezeknek az embereknek nem szánalomra, hanem segítségre van szükségük. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi "angyali" természetű ember él közöttünk. 

Mint általában most is természetesen kicsit másképp gondolkodok. Amellett, hogy még egyszer megerősítve az előbbieket: szükséges a társadalmilag, szociálisan lecsúszott embereken segíteni, úgy gondolom, vannak olyan csoportok, amelyek ugyan nem szenvedtek semmilyen hátrányt, mégis segítségre szorulnak. Gondolok itt arra a korosztályra, akik most nőnek fel. Akiknek fogalmuk sincs mihez kezdjenek az életükkel. Akik úgy nőnek majd fel, hogy értékrendjükben Móricz, Hunyadi János, vagy éppen Teller Ede helyét SP, "nyomizós" mobilok, legális és illegális drogok foglalják el. Úgy gondolom, jobb, ha megelőzzük a bajt, mint utána segítsünk. A prevenció, mellyel nem engedjük, hogy a társadalmi ranglétrán lecsússzanak a fiatalok, elengedhetetlen fontosságú napjainkban. Célokat kell adni a fiataloknak, méghozzá elérhető célokat. Ugyanakkor küzdjenek is a célokért, hiszen csak akkor értékelik az elért eredményt. Amíg az ölükbe hullik az érettségi, vagy akár egy felsőfokú oklevél is, nem lesz ezeknek értéke. Amíg azt látják, hogy egyszerűbb otthon ülni és várni a segélyt, mert napi 8 órás munkával is csak pár 10.000 forinttal kapnának többet, addig nem várhatjuk el tőlük, hogy felelősségteljes döntéseket hozzanak, hogy vállalják a felelősséget tetteikért, és a körülöttük kialakuló társadalomért, hogy munkájukkal majdan ők tartsák el a nyugdíjasokat, és neveljék fel az utánuk következő generációt. 

Igenis szükségük van segítségre. Most. Nem holnap. Nem holnapután. Akkor már késő lesz. szerintem rajtuk most kell segíteni, hogy később ők is segíthessenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://czogy.blog.hu/api/trackback/id/tr881992232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása