HÖK volt, HÖK nem volt...

2008.09.22. 21:33

Kedves Kollégák!

Akik itt voltak a múlt héten, illetve az elmúlt tanév végén, tudják, hogy a tavaszi KEN nevű rendezvényünk körül igen komoly problémák voltak. Sajnos a mai napig nem rendeződött pár dolog. A múlt heti főigazgatói találkozó ugyan nem volt meglepetés számomra, inkább csak az, hogy csak most történt meg. Ugyan Magyarországon akár miniszterelnök is pozicióban maradhat, ha valamit "elkúr", azonban ez mi kis egyetemünkön nem így működik. Elég sok támadást kaptam az elmúlt pár nap alatt, amiknek jogosságát nem minden esetben tudom elfogadni. Tény, hogy a nyár elején igen sok elmaradásom volt adminisztrációs téren, és ezzel hosszútávon tettem lehetetlenné saját, és végeredményben a PFK HÖK működését is. Ugyan idén már most olyan apró sikereket elértünk, mint pl végre tudtunk egy gazdaságilag is pozitív gólyatábort szervezni, illetve már most látszik, hogy az ösztöndíjakat is időben és rendben el tudjuk majd utalni. Ezenkívül sikerült elérnünk, hogy a pedkaros sport és kulturális normatívát megkpajuk, amit évek óta valakik elköltöttek teljesen jogtalanul. Ez a kettő csak idén: 1,7M forint. Pénzügyeinket az új pénzügyi osztály-vezető segítségével rendben tudjuk majd kezelni, ami a tervezhetőség szempontjából szintén igen fontos.
Aztán a múlt héten volt ugye az az ominózus főigazgatói találka, majd ma ismét részem volt egy olyan beszélgetésben, ami nem csak nekem kellett volna szóljon. Nem akarok bűnbakot keresni, nem szokásom. És még csak meg se akarok nevezni senkit, aki(k)nek jelen helyzetben mellettem kellene álljon/álljanak.
Mindezek után nem is lehet más a döntésem, mint hogy átadom a helyemet olyanoknak, akik talán jobban együtt tudnak működni a kari és az egyetemi vezetőkkel, és valószínüleg ők a különböző eljárásokat is jobban fogják majd ismerni és talán akkor még a sportnormatívát is megtarthatja majd az egyetem. Jelenleg úgy érzem, akkor teszem jobban, ha nem megyek az árral szemben. Sajnálom, hogy éppen most kell ezt a lépést megtennem, amikor egyébként is rengeteg új ember került be a HÖK elnökségbe, de mindenbizonnyal megkapjátok/megkapják az összes segítséget karunk és egyetemünk vezetőitől, és megfelelő módon és eszközökkel látjátok majd el a hallgatók képviseletét.

Persze hivatkozhatnék államvizsgára és szakdolgozatra, meg nyelvvizsgára is, de úgy gondolom, az őszinteség a minimum, amivel felétek fordulnom kell. Remélem nem bántok meg ezzel most senkit, és remélem a továbbiaban is olyan lelkesedéssel láttok majd munkához, ahogy azt mellettem is tennétek. A HÖK nem pár emberről szól, hanem mindenkiről. Ki így, ki úgy teszi hozzá a magáét. Ti maximális aktivitással, én visszavonulással tudok most hozzá tenni.

Akik ismernek, tudjátok, hogy van bennem is egy jókora büszkeség. Ennek darabjai továbbra is megmaradnak és éppen ezért nyugodt szívvel ajálom mindenkinek a figyelmébe, hogy problémáival forduljon a többi kar, illetve a PFK vezetőihez szakmai segítségért. Azzal, hogy leteszem azt a bizonyos lantot (basszus, 2002 óta HÖK-ös voltam), semmilyen szinten nem kívánok részt venni a munkákban. Remélem ezt megértitek. Most egyedül ülök ebben a rohadt irodában, és elég érdekesen érzem magam...Kicsit meghalt most bennem valami. Kicsit küszködök a szememmel (azt hiszem belement valami).

Szal mindenkinek további jó munkát! És szó szerint kitartást hozzá, és egészséget!

Emberileg és barátilag továbbra is ott leszek mellettetek, bármivel megkereshettek, de "közügyekkel" jövő kedd 17:00-tól nem leszek elérhető.

Köszönöm eddigi segítségeteket, megértéseteket és hozzáállásotokat. Még ha nem is látszott, igen sokra értékeltem a segítséget. És talán nem késő ezt szóvá tennem.

Izé... Azt hiszem eléggé körbe irtam mit is akarok és miért. Nem rabolom tovább a drága időt!

Pusszantás Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://czogy.blog.hu/api/trackback/id/tr72676621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levy 2008.09.23. 10:02:55

Szevasz Tilla!

Hát mi történt? Rendkívül sajnálom, hogy így alakult, biztos megvan az oka a döntésednek. Én sohasem éreztem, hogy anno Ákossal rosszul döntöttünk volna, amikor utódnak választottunk Téged. Ha esetleg még számít Neked egy ex-elnök, akkor privátban írd már meg, hogy mi van/volt.

Üdvözlettel,

-L-
süti beállítások módosítása